Àngel (2006)

MALLORCA: TEATRE ALCUDIA

Dos anys abans de l’entrada en el nou mil·lenni i amb motiu de la festa anual que reuneix a un nombrós grup d’antics alumnes, una dona contracta els serveis d’un gigoló perquè es faci passar pel seu marit. Abans d’eixir de casa per acudir a l’acte, ambdós establiran els paràmetres de la seua improvisada relació, com si d’un joc es tractés. Un any després la dona i el gigoló tornaran a trobar-se en el mateix lloc però en circumstàncies completament distintes. Ambdós han estat presa d’una cruel broma per part dels assistents.

Després d’un any més en el qual  la relació d’ambdós personatges s’ha anat consolidant, es produeix un tràgic i inesperat succés que té lloc de nou en la festa d’antics alumnes de l’any 2000.

Àngel comença com una comèdia amable, on una dona ordeix un innocent pla per a saldar un deute amb el passat. Va a inventar una relació amb un home al que pagarà per fingir, va a idear una vida nova per a tindre un lloc en la petita societat de la que va ser exclosa. I va a fer-lo com si d’un joc es tractés, amb il·lusió, amb coratge… Però amb un fons de fragilitat i amargor.

A partir d’ací, Àngel es converteix en un “viatge” dels personatges cap a ells mateixos. A mesura que el temps avança van aproximant-se cada vegada més al seu passat. A mesura que el seu món s’amplia van retrobant-se amb l’estret de les seues existències. A mesura que tornen a entropessar la crueltat i la desconfiança vaafermant-se en ells la complicitat i l’afecte.

I tot això en un únic espai.Un lloc on rememorar tot el succeït, on reviure elmoment feliç i angoixant, on recobrar forces per a  tirar de nou a caminar. Un espaicada vegada més menut on acabar lliures i guanyadors. I poder constatar que la millor vida esla vida saldada, i por tant la vida inventada, somiada, desitjada…

 

Direcció: Jaime Pujol

Repartiment:

Llum Barrera

Nacho Fresneda

 

Ajudant de direcció: Inma Sancho

Espai escènic: Acevedo & Bolta

Vestuari: Almudena Rodríguez

Il·luminació: José Martín

Producció executiva: Vicky Garrigues

Disseny gràfic: Salva Bolta

Fotografia: Maque Falgás

Realització vídeos: Ramón Jiménez / Sergio Villanueva

Regidoria: Merche Román

Tècnics en gira: José Martín / Santiago Montón