Bajo el volcán

Bajo el volcán: hi ha tot un món allà fora i és urgent que el conegueu. Algunes de les bandes i artistes independents que millor sonen porten a Barcelona una mostra dels sons d’avantguarda que s’escolten avui a Amèrica Llatina.

Electrònic, rock, pop,  noise … Sols, combinats o hibridats, tots aquests ritmes sonen ara mateix en una Amèrica que està en plena ebullició musical. A tot el continent hi ha bandes i músics independents que configuren una escena musical festiva i d’avantguarda amb una creativitat desbordant. El podreu confirmar en una nit en què descobrireu que la música llatina no sona necessàriament com us havíeu pensat. Entre d’altres, escoltareu propostes tan interessants com la del duo Mitú, format per Julián Salazar i Franklin Tejedor, que utilitzen sintetitzadors i màquines de ritme combinades amb un tambor tradicional colombià i improvisacions vocals per crear la seva electrònica ballable; i els mexicans Descartes a Kant, famosos per unes contundents presentacions i per un so que combina els ritmes més sorollosos i els més dolços, en unes músiques on conflueixen noise core,  rock & roll, sud, electro i bossa nova. Els acompanyaran els barcelonins La Banda Municipal del Polo Nord, pur pop rock independent servit per Juanpe González, Dimas Rodríguez i Òscar Andreu, que acaben de treure disc, Calor aquest 2014.

 

Una producció de Vania Produccions i Sound Diplomacy .

– DESCARTES A KANT: Integrada per Sandrushka (guitarra i veu), Memo (baix i sintetitzador), Cristina (sintetitzats, guitarra i veu), Andro (sintetitzador i piano), Dafne (guitarra, violí i veu) i Gigio (bateria, sampler i percussions).

– LA BANDA MUNICPIAL DEL POL NORD: Integrada per Juanpe González, Dimas Rodríguez i Óscar Andreu.

– Mitu: Duo musical electrònic del guitarrista de Bomba Estereo, Julián Salazar i Franklin Teixidor, un percussionista hereu de la tradició rítmica de Sant Basili de Palenque.