Ensam (2008)

BARCELONA: TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA “ENSAM”

Un recorregut per la vida i el pensament de l’escriptor i dramaturg August Strindberg. Un relat sobre la recerca i laconstrucció del jo que redefineix l’univers de l’autor suec més enllà de tòpics i arquetips.

Strindberg (1849-1912) va escriure Ensam que en suec vol dir sol, estar sol…després d’un llarg període de crisi, quan ja encetava la cinquantena. Ensam -que no va ser escrit per ser representat-, es un relat a mig camí entre el dietari intimista i la reflexió abstracta. És la crònica d´un aprenentatge, d’un pacte amb un mateix. És, també, una veu contemporània, immediata, aclaparadora. Una veu que recorre els camins reals o ficticis del passat per fer una recapitulació testamentària d’unes dimensions només abastables per una ment que ha sentit i pensat molt intensament.

L’agudesa perceptiva i intel·lectual d’Strindberg no cau mai en la pedanteria o en el cripticisme elitista. Ensam és un cor que pensa i que sagna: l’universal de la víscera ferida que tots compartim amb Strindberg esdevé dolorosament entenedora. Ensam és una peça interpretada per Pere Arquillué, un primer actor capaç de suportar tot el pes de la creació d’aquest home que és Strindberg.

Direcció: Teresa Vilardell

Repartiment: Pere Arquillué

 

Dramatúrgia: Teresa Vilardell i Pep Paré

Disseny escenografia: Alfons Flores

Disseny de llums: Lluís Martí

Disseny de so i coordinació tècnica: Eudald Gili

Producció executiva: Carles Manrique

Ajudant de producció: Meri Notario

Distribució: Vania Produccions (Joan Fernández)

Una coproducció del Festival de Barcelona Grec i Vània Produccions.