MC GUFFIN (2017)

PRESENTACIÓ

Definició de McGuffin: un hàbil recurs de guió capaç d’enganyar a l’espectador per després provocar un gir basat en aquell element, al que aquest no va prestar atenció. Només és una excusa per iniciar una acció que després provocarà diferents reaccions.

“En una història de lladres és un collar i en una d’espies sempre són els documents” – Alfred Hitchcoock

Mcguffin és un homenatge a les pel·lícules d’Alfred Hitchcock, ple de referències dels seus clàssics. El conjunt de diferents trames i casos trets dels seus thrillers, esdevé en una comèdia d’intriga amb blanc i negre amb un llenguatge absurd i divertit.

PSINOPSIS

L’Isidre treballa a un cinema on s’anuncia el “Mcguffin XIII Festival de curts d’intriga”. En aquesta mateixa pantalla se li apareix el mestre del suspens i li proposa que escrigui una historia que ell mateix li ajudarà a dur a terme.

Dirigits per l’Alfred Hitchcock, l’Isidre i la seva novia Lili -tot i que ella no el pot veure- gravaran un curt, utilitzant l’antiga tècnica dels seus films. Tot es farà en un sol estudi, dins del cinema on ell treballa; tot…. excepte trobar uns actors famosos que en cinema s’anomenen els “Cameos” que li donaran un punt de distinció al curtmetratge, i que està clar que hauran de sortir a buscar-los i empescar-se els motius més absurds per aconseguir la seva interpretació.

TRAMA

En un petit barri, estan succeint una sèrie d’assassinats de dones.

En una de les cases del barri, ens trobem a dos dels nostres protagonistes, els Macconner. Ella està molt espantada perquè no troben a l’assassí i té por de ser una futura víctima. Ell és detectiu privat i li promet que el descobrirà.

Tots i cadascun dels personatges que apareixen, tan al despatx del detectiu com al veïnat dels Macconner, tots, tots, són sospitosos. Una secretaria que no té ganes de fer res, un estrany soci del detectiu que viu amb la mare, un veí que vol ser dona…

Qui serà l’assassí? Hi haurà propera víctima? Serà una d’elles?

El Sr. Macconner li ha promès a la seva dona que avui serà el dia que el trobarà. Ella li demana que avui torni el més aviat possible a casa, la radio ha dit que l’assassí de dones ha deixat una altre víctima a menys de dos carrers d’aquí. Ella té por de totes les persones que volen entrar a casa seva. Ell li anirà enviant a gent perquè la tranquil·litzin. El que no saben cap dels dos… és que avui serà el dia més llarg.

Macguffin… una comèdia sospitosa…

TEXT: Mònica Pérez Blázquez
DIRECCIÓ: Carlos Latre
AJUDANT DE DIRECCIÓ: Pep Planas
ESCENOGRAFIA I UTILLERIA: Eli Siles i Joana Martí
IL·LUMINACIÓ: Xavi Costas
REGIDURIA I VESTUARI: Montse Alacuart
VIDEO: Manu Benavente i Alfons Garrido
REPARTIMENT:

  • Jordi Ríos
  • Mònica Pérez

IDIOMA: Català
DURACIÓ: 70 minuts
PRODUCCIÓ: Àfrica Estríngana
PRODUCCIÓ EXECUTIVA: Carles Roca
AJUDANT DE PRODUCCIÓ I ADMINISTRACIÓ: Andrea Quevedo