Misteriós assassinat a Manhattan (2006)

BARCELONA: TEATRE TÍVOLI “MISTERIÓS ASSASSINAT A MANHATTAN”

A un modern apartament del West Side de Manhattan hi viuen el Tony (Pep Ferrer) i la Carol (Montse Guallar), un matrimoni ben avingut però amb una relació de parella rutinària, sense emocions. Ella és una executiva publicitària que va deixar la feina per cuidar el seu fill i que, ara que el noi s’ha fet gran i ha marxat de casa, es desfoga cuinant plats sofisticats i somnia muntar un restaurant. Ell és un editor literari, a qui li agrada la seva vida tranquil·la i sedentària, i a qui no li fa cap gràcia que la seva dona vulgui tornar a treballar. Un bon dia coneixen els seus veïns, en Paul (Camilo Garcia) i la Lídia (Maribel Altés), una adorable parella de jubilats. L’endemà, una mort sobtada trasbalsarà l’aparent calma conjugal. El Mark (Àlex Casanovas), un bon amic de la parella que s’acaba de divorciar, i la Marga (Maria Lanau), una atractiva i brillant escriptora, s’afegiran a la intriga, posant en crisi la fràgil estabilitat matrimonial.

Després de la pel·lícula Marits i mullers, on feia una pessimista reflexió sobre el món de la parella, i de la seva traumàtica separació de Mia Farrow, Woody Allen va rodar Misteriós assassinat a Manhattan (1993), i ho va fer acompanyat d’una colla d’amics com Diane Keaton, Alan Alda o Anjelica Huston. Sembla ser que per l’autor nord-americà el rodatge va ser una excel·lent teràpia per remuntar el conflicte i la crisi que acabava de passar.

Aquesta obra és una barreja de thriller i comèdia, amb una embogida trama complexa, on hi conviuen la sospita, la gelosia i el perill. Però també és un text que ens parla, com sempre, de les relacions humanes i, per damunt de tot, de la relació de parella. Lluny d’una comicitat poca-solta, ens trobem davant de diàlegs enginyosos i divertits que ens van abocant cap a un final delirant. Ens trobem, sens dubte, davant d’una de les grans creacions d’Allen.

Carol: Escolta, tenim temps de sobres per ser avorrits… Perquè la vida és una rutina avorrida i aquí estem… sortint de la rutina, oi? Som a les portes d’un veritable misteri!

Prepareu-vos per viure i riure una comèdia que és tot un homenatge al gènere negre, amb les seves intrigues i tensions, amb un ritme vertiginós i amb un sentit de l’humor desfermat.

Elisenda Roca

 

Direcció: Elisenda Roca

Repartiment:

Montse Guallar

Pep Ferrer

Àlex Casanovas

Camilo García

Maria Lanau

Maribel Altés

 

Adaptació: J.L Martín

Ajudant de direcció: Pep Miràs

Escenografía i il·luminació: Quim Roy

Figurinista: María Araujo

Música original: Jaume Vilaseca

Clarinet: Agustí Martínez

Efectes de so: Raúl Lucea

Ajudant d’escenografía: Joan Galí

Ajudant d’il·luminació: Àlex Aviñoa

Ajudnat de figurinisme: Nídia Tusal

Construcció d’escenografía: Taller d’Escenografía Sant Cugat

Regidoria: Olalla Calvo

Ajudant de regidoria: Mafe Arévalo

Maquinsita: Sergio Delgado / Iván Piñol

Tècnics de llums: Manel Lorca / Víctor Pino

Tècnic de so: Tays Sampablo

Producció executiva: Carles Roca / Mercè Puy

Producció tècnica: Montse Enguita

Distribució: Focus i Vania Produccions

Administració: Teresa Gómez

Secretaria: Rosi Caudrado

Fotografía: David Ruano

Disseny gràfic: Aurélia De Angelis