TARKOLOGY

The music of ELP – Jaume Vilaseca Trío

SINOPSIS DEL PROJECTE

“No sóc una estrella del rock, només un compositor” (Keith Emerson)

Navegant cap a aquells oceans galàctics, èpics i mitològics tan fastuosos, de vegades barrocs i fins esquizofrènics d’un estil de música que va explotar en el rock de principis dels 70 per molt aviat esvair, Jaume Vilaseca Trio reconeix haver trobat un tresor. Un tresor conegut, però tampoc tant. Una música i un repertori massa lligats a un context, que no obstant això poden interpretar-se amb la naturalitat d’un trio de jazz experimentat, i esdevenir un set list renovat que pugui per una banda emocionar al fan enamorat de tals diamants, com d’altra sorprendre a el jove o aquell que mai s’ha acostat per aquí.

Les composicions, especialment les d’Emerson, a qui va dedicat principalment aquest homenatge, brillen en el seu viratge més jazzístic amb bells passatges i espais sonors que són un regal per a la improvisació. Tot això sense oblidar-se de alguns experiments vibrants en forma de fugida, del protagonisme sorprenent de la percussió, o d’algunes melodies eternes del poeta Lake.

Després d’una llarga i fructífera immersió en les joies de la corona de el grup “Genesis” (època Peter Gabriel) amb 3 volums de el projecte JAZZNESIS, el trio recupera els sons emblemàtics d’Emerson, Lake & Palmer com el piano, la veu, l’òrgan Hammond, o el Mini Moog, sense necessitat de viatjar ni a la nostàlgia ni al virtuosisme, si no utilitzant la seva forma d’intercomunicació, per aprofundir en la varietat d’atmosferes, salts rítmics i tot tipus de textures, colors i fins moments icònics de la banda britànica. Peces trepidants com “Tarkus”, “Trilogy”, “Karn Evil9” o “From the beginning” flueixen en una nova direcció, suggerents, explosives, i alhora revestides de serenitat, bon gust i jazz Avant-garde de segle XXI.

FICHA TÉCNICA

  • JAUME VILASECA: Arranjaments, piano, teclats, minimoog i veu
  • DICK THEM: Baix elèctric i veu
  • RAMÓN DÍAZ: Bateria, percussió i veu
  • JESÚS SASTRE: Cap tècnic
  • CRISTINA CABRERA, PACO MIR i ABRAHAM MOHINO: Fotografia
  • IÑAKI F. LLORT: Direcció d’art i disseny gràfic www.catartsis.com
  • MERCÈ PUY: Producció executiva
  • PUY & CO: Productora i distribuïdora. www.jaumevilaseca.com